4 portioner
Vit chokladkräm som serveras med bär”soppa”. Det här är så gott! Jag brukar använda hallon och det passar så bra till den vita chokladkrämen. Och den krämen skall vi inte prata om!! Gissa om kastrullen brukar slickas. Detta är en efterrätt som ofta används vid bjudningar här hos oss.
Ingredienser
Bärconsommé
4 dl blandade bär
8 dl vatten
1 dl vitt vin
2 dl socker
saften från 1 citron
Chokladkräm
200 gr vit choklad
2 vaniljstänger
2 dl crème fraiche
Garnering
2 dl blandade bär samt strimlat apelsinskal
Gör så här
Koka upp bären med vatten, vin, socker och citronsaft. Dra kastrullen från plattan och låt bären stå och dra i minst en timme.
Sila vätskan och ställ den svalt.
Smält chokladen. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ner fröna i chokladen. Vänd ner crème fraichen och låt krämen stelna i kylskåpet, det tar minst 45 minuter.
Häll upp consommén i djupa tallrikar. Forma, med vattendoppad sked, stora ägg av krämen och lägg i. Garnera med bär och apelsinskalsstrimlor.
Lämna ett svar