2 portioner
En god och mustig soppa. Går väldigt snabbt att laga också eftersom man använder bönor på burk.
Ingredienser
2 skivor lantbröd
Olivolja
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
ca 15 salviablad alternativt 1 1/2 tsk torkad salvia
2 burkar Canellinibönor (vita bönor) med spad
1 tsk tomatpuré
3 1/2-4 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär brödet i tärningar.
Rosta brödtärningarna i 8 minuter. Vänd efter halva tiden.
Värm olivolja (1-2 msk) i en tjockbottnad kastrull.
Lägg i röd- och vitlökshacket och tillsätt salviabladen.
Fräs på svag värme utan att löken tar färg.
Lägg i bönorna, tomatpuré och buljong.
Sjud på svak värme. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut lite av bönorna och kör resten med handmixer eller i matberedare till en krämig soppa.
Servera med brödtärningarna och de hela bönorna.
Lämna ett svar