Jag blev blodgivare istället för blodtappare

Jag fick gå till provcentralen och tappas på blod. Eftersom jag är en före detta blodgivare började jag fundera på om jag inte kunde tappas på blodcentralen istället eftersom det blod de tar på provcentralen kastas. Känns lite onödigt. Jag har dessutom en väldigt poppis blodgrupp 0 Rh-. Så jag travade in på blodcentralen och frågade. Fick även prata lite med en läkare som satt där och de kom fram till att det var helt OK. Problemet var att kalla mig. Deras datorsystem är bara inställt på blodgivare, med intervall på tre-fyra månader. Inte på två månader som gäller för mig. Så i nuläget skall jag själv hålla koll. Ny provtagning i november.

För min systers del så gick hennes Hb-värde ner till 109 i somras. Då gjorde de uppehåll i tappningarna. Bör tyda på att järnet håller på att sjunka. Nu är hon uppe i 149 igen. Skall bli intressant att se efter nästa provtagning om järnet verkligen börjat sjunka. Enligt vad de sagt till henne så börjar det inte sjunka förrän Hb-värdet gör det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *