Jag fastnar ofta för köksprylar. Vare sig jag behöver dem eller inte. Går det tillräckligt lång tid så har jag ofta blivit övertygad om att jag faktiskt behöver prylen Som jäskorgar. Med jämna mellanrum bakar jag surdegsbröd och har ofta velat köpa jäskorgar, men har inte riktigt varit säker på vilken storlek jag skulle ha och kanske inte heller varit helt övertygad om att det var ett nödvändigt inslag i min vardag. Men nu så slog jag till, det var ett paket med tre små jäskorgar. För att baka lite mindre och praktiska bröd.
Jag gjorde en lös surdeg enligt recept från hon som säljer korgarna. Degen var lite jobbig att hantera, men när du gör limpor gör det inte så mycket. Degen hamnade till sist i jäskorgarna och skulle enligt recept tillbringa natten i kylskåpet. Inte så lätt i vårt fulla kylskåp så jag utnyttjade att det inte är speciellt varmt utomhus. De fick helt enkelt stå utomhus i en stor plastpåse. Ett fårskinn fick ligga över dem för det skulle bli någon frostgrad framåt morgonen. När det väl blev morgon var jag ganska nyfiken på hur det hade gått. Och det hade gått jättebra! Bröden hade jäst fint där ute på verandan.
De blev snittade och bakade. Inte större än att alla tre fick plats på en och samma plåt.
De blev så fina!!!
Alla tre.
Det blev en macklunch sen. Med färsk bröd.
Men tror att jag ska göra degen lite större nästa gång. Det hade inte gjort något om bröden var snäppet större.
Mums!
Lämna ett svar