Det här med att jobba hemma har gjort mig till en expert på att laga mat som tar max 30 minuter att laga. Eller expert, det är kanske att ta i, men jag lyckas nästan varenda dag. Eftersom maken också jobbar hemma så har arbetsfördelningen på lunchen blivit sådan att maken går ut med hundarna och jag fixar käk. Det är förmodligen lite av en överlevnadsinstinkt i det, maken är duktig på att laga mat, men han är inte så snabb. Han får laga mat när vi inte har tidspress. Jag har några olika rätter att variera med och testar nya emellanåt. Kanske får de sedan joina min lista eller inte. Den här fritattan (eller omelett på vanlig svenska) hittade jag på en receptsida i något annat land och den har jag lagat flera gånger. Inte så många ingredienser och den går fort att fixa till.
Ingredienser
1 normalstor lök (eller som här två små)
1 röd paprika (gör inget om den är lite skrynklig)
1 inte så stor zucchini
olja att steka i
6 ägg
0,5 dl riven parmesan
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken och paprikan.
Gör små stavar av zucchinin.
Häll äggen i en skål och blanda med riven parmesan samt salt och peppar.
Häll olja i en ugnsfast stekpanna och stek löken på medeltemperatur i några minuter. Lägg i paprika och zucchini och låt steka tills grönsakerna är lagom mjuka.
Häll sedan på äggblandningen. Peta runt lite så att den går ner i grönsakerna. Ställ sedan in stekpannan i ugnen (Har du inte någon ugnsfast stekpanna så häll först över grönsakerna i en ugnsfast form och häll sedan över äggblandningen).
Låt stå i ugnen 10-15 minuter eller tills fritattan stelnat ordentligt.
Klart att äta! Kanske lite sallad till? Eller inte?
Den provar vi idag! Tyvärr ingen parmesan hemma, testar med prästost.
Det går säkert precis lika bra!