Jag skulle kunna skriva mycket om det här med corona och om att det känns som att världen håller på att bli galen, men det skrivs så mycket om det här viruset så jag orkar inte jag också. Såg det här på instagram och det fick mig att skratta i alla fall.
Istället så tror jag att jag pratar mat. Mat är gott och gör en lite glad i alla fall. Och vi behöver alltid mat. Jag surfar mycket efter recept. Alldeles för mycket egentligen, men jag kan bara inte låta bli. Det här receptet hittade jag på Coop så det är snott. Förutom att originalet är gjort på köttfärs och jag gjorde det på vegofärs (den som vill ha köttfärs hittar receptet på Coops sida). Men oavsett så var detta ett superrecept. Så gott! Och enkelt att göra. Det här kommer att lagas flera gånger hemma hos oss. Så glad när jag hittar rätter som kan bli bra vardagsmat.
Bild från coop
Ingredienser
70 g grön pesto
400 g anamma formbar färs
1 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
800 g krossade tomater
1 dl vatten
1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
0.5 tsk svartpeppar
2 msk honung
400 g spagetti
1 tsk salt
Parmesan till servering
Gör så här
Rör ihop pesto, färs, salt och peppar. Smaka av smeten. Forma till runda frikadeller med blöta händer.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken. Häll i krossade tomater och vatten. Tillsätt citron, salt, peppar och honung.
Lägg varsamt ner frikadellerna och ruska pannan lätt så de täcks av såsen. Låt sjuda under lock ca 5 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Servera med nykokt pasta och finriven parmesan.
Lämna ett svar