Lasagnesoppa

Återigen igång med att hitta snabba enkla och relativt nyttiga maträtter. Och här har vi faktiskt en till. Riktigt god och enkel och snabb att fixa till. En soppa den här gången, även om den inte blir så ”soppig” när den är klar. Men god som sagt. Fyllig och bra smak.

Ingredienser

1 msk olivolja
1 hackad gul lök

3 hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano

2 burkar krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 liter vatten
50 gr gröna linser

225 gr lasagneplattor

2 msk balsamvinäger

salt och peppar

120 gr spenat

färsk  basilika till prydnad

Gör så här

Värm upp olivoljan i en gryta på mellanvärme. Lägg i den gula löken och låt den stekas i 3-4 minuter tills den är halvgenomskinlig.

Lägg i vitlöken, tomatpurén samt torkad oregano och basilika och låt det koka  2-3  minuter – rör lite under tiden

Häll i de krossade tomaterna, buljongtärningarna och vattnet. Rör ihop. Lägg i de gröna linserna och låt alltihop koka upp. Sänk värmen till medelvärme och låt koka i ca 10 minuter eller tills linserna börjar bli mjuka.

Bryt sönder lasagneplattorna i ungefär 5 cm stora bitar och lägg ner dem i grytan. Låt grytan stå på på i 10-15 minuter till. Pastan ska vara al dente och linserna mjuka.

Blanda i baksamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ner spenaten och rör tills den ”skrumpnat  ihop”.

Dekorera med lite färsk basilika.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *