Återigen igång med att hitta snabba enkla och relativt nyttiga maträtter. Och här har vi faktiskt en till. Riktigt god och enkel och snabb att fixa till. En soppa den här gången, även om den inte blir så ”soppig” när den är klar. Men god som sagt. Fyllig och bra smak.
Ingredienser
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
2 burkar krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 liter vatten
50 gr gröna linser
225 gr lasagneplattor
2 msk balsamvinäger
salt och peppar
120 gr spenat
färsk basilika till prydnad
Gör så här
Värm upp olivoljan i en gryta på mellanvärme. Lägg i den gula löken och låt den stekas i 3-4 minuter tills den är halvgenomskinlig.
Lägg i vitlöken, tomatpurén samt torkad oregano och basilika och låt det koka 2-3 minuter – rör lite under tiden
Häll i de krossade tomaterna, buljongtärningarna och vattnet. Rör ihop. Lägg i de gröna linserna och låt alltihop koka upp. Sänk värmen till medelvärme och låt koka i ca 10 minuter eller tills linserna börjar bli mjuka.
Bryt sönder lasagneplattorna i ungefär 5 cm stora bitar och lägg ner dem i grytan. Låt grytan stå på på i 10-15 minuter till. Pastan ska vara al dente och linserna mjuka.
Blanda i baksamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner spenaten och rör tills den ”skrumpnat ihop”.
Dekorera med lite färsk basilika.
Hanna säger
Låter ju fantastiskt gott!
Asta säger
Hej på dig! Den ÄR god. Hamnat på listan av återkommande rätter. Testa den!