Jag har använt mig av Anammas formbara färs några gånger nu och jag måste säga att jag tycker den fungerar väldigt bra. Det går jättebra att forma den och det du formar håller ihop. Något extra bindemedel behövs inte. Viktigt bara att låta den tina ordentligt innan du börjar forma biffar av den.
Det är ett ganska stort paket, 850 gram, men jag använder ofta hela paketet. Antingen får vi mat i flera dagar eller så får vi lite extra att frysa in. Därför använder jag hela paketet i receptet. Och får lite extra biffar.
Ingredienser
1 pkt Anammas formbara färs
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
3-4 msk örtkryddor (typ timjan, rosmarin, basilika, oregano eller vad du känner för)
1 pkt (150 gr) fetaost
1 msk soja
rivet skal från en halv citron
salt
peppar
Gör så här
- Ta ut färsen i god tid så att den är ordentligt tinad.
- Sätt ugnen på 120 grader
- Lägg färsen i en bunke.
- Hacka löken och vitlöken fint. Alternativt riv den. Häll ner i bunken.
- Hacka eller bryt ner fetaosten i små bitar, lägg ner i bunken
- Häll ner örtkryddor, rivet citronskal, salt och peppar samt soja i bunken.
- Blanda allting ordentligt. Smaka av. Vill du inte smaka på det hela rått så stek upp lite av färsen och smaka av om du vill ha mer örter, salt eller peppar.
- Gör biffar. Jag använder ca halv deciliter smet till en biff och då blir det 12- 13 st biffar. Lägg dem på en plåt eller en form, de ska in i ugnen så småningom.
- Häll lite olja i en stekpanna och stek biffarna, några stycken i taget, på ganska hög värme så att de får stekyta.
- Lägg tillbaka biffarna på plåten eller formen och när du stekt alla så ställer du in formen i ugnen.
- Låt dem vara i ugnen tills de är helt genomstekta. Kan inte riktigt säga tiden, du får kolla helt enkelt.
Ät biffarna med det tillbehör du vill ha till. Den här gången åt vi dem med en hemgjord potatissallad.
Lämna ett svar