Jag gick till en vegansk restaurang här i stan. Där åt jag rotmos med tofukorv. Det var gott. De hade ett dessutom ett trevligt salladsbord. Ett av tillbehören var vita bönor i någon slags dressing med skånsk senap. De där bönorna var Så.Himla.Goda! Passade vådligt bra till rotmos också. Kanske åt jag lite för många bönor? Alltså fler än vad som egentligen hörde till min maträtt. Å andra sidan. Är det ett salladsbord så är det.
När jag kom hem så ville jag göra en egen variant och utgick från en vinägrett. Och min variant blev faktiskt också jättegod.
Ingredienser
2 msk skånsk senap
1 tsk rödvinsvinäger
3/4 msk flytande honung (alt agavesirap)
2 msk olivolja
salt och peppar
1 burk konserverade vita stora bönor
Gör så här
Rör ihop senap, rödvinsvinäger, flytande honung och olivolja.
Smaka av med salt och peppar.
För variation kan du lägga i någon örtkrydda. Eller hacka ner lite rödlök eller salladslök.
Häll bönorna i en sil och skölj dem under vatten. Låt rinna av.
Rör ner bönorna i dressingen.
Ät och njut.
Lämna ett svar