Hemarbete

Som jag skrivit om tidigare så håller vi på att bygga ut och om vårt förråd. Eller just nu är det mest maken som har jobbat. För som vanligt i vårt hus så är det som så att när vi börjar titta på något så visar det sig att det finns ett riktigt uselt underarbete gjort. Som helt enkelt behöver göras om. Så maken har hållit på att regla, isolera och sätta upp skivor där inne i förrådet. Och det är verkligen en utmaning för i den delen där jobbet ska göras är takhöjden inte mer än 14o cm. Och maken är två meter lång. Förmodar att ni kan räkna ut att arbetsställningen inte är den bästa. Förrådet börjar på 2,5 meters höjd och slutar nämligen med 1,40 eftersom det är under trappan. Men inte förrän efter det arbetet är gjort är det liksom lönt att börja fixa inredning. Så som vanligt så tar jobbet betydligt längre tid än vad vi trott. Själv har jag försökt fundera lite på inredning, men det ordentliga funderandet måste vi göra tillsammans när maken är klar med att fixa till det som borde varit fixat redan tidigare.

Vädret har inte varit så kul här även om det är vår. Det har varit ganska mulet, men framförallt har det varit kallt. Idag var vädrets makter lite snällare och det har varit åtminstone relativt varmt. Så jag passade på att rensa i mina pallkragar och fixa lite.

I min drivbänk så har sparrisen börjat kika fram, även om framfarten stannade upp lite när kylan kommit tillbaka. Men vad som också är lite roligt är att purjolöken har sett till att så sig själv. Jag brukar vara lite slö och köpa färdiga små plantor på Blomsterlandet, men i år så är det redan fixat.

Jag har delat upp en del av knippena lite och planterat ut dem, inte i några fina raka rader, men i alla fall så att det blir lite plats till varje planta. Sedan har jag öst på lite kogödsel och hoppas att de ska växa fint nu. Tänkte att en del av dem kan ätas som salladslök inom det närmaste faktiskt.

I en annan pallkrage har jag rensat bort ogräs och överväxta lökar från förra året och sedan planterat en massa sättlök. Gräslöken fick vara kvar i ena änden.Och så ÄNNU mera lök. För jag har en låda med vitlök som jag satte i höstas. Och det verkar som att den överlevt vintern väldigt bra och börjat växa. Så lite kogödsel där också. Plus lite rensning.

Nu när jag ser bilden så ser jag grästussen där mitt på pallkragen som jag nog får se till att plocka bort imorgon :).

Jag grävde också fram våra små rabarberplantor och gödslade dem. Plus satte ett litet skydd runt så att inte någon fin hund kliver rakt på dem. Vi har inte haft någon större tur med våra rabarber, de har överlevt, men inte blivit speciellt stora, vi får se hur det går i  år.

Vi får se vad det blir för väder imorgon. Blir det någorlunda får jag väl ut och klippa kirskål.

Så en sådan här väldans intressant dag har jag genomlevt idag. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *