Jordnötssås – kall

Den där flunsan! Den har verkligen inte varit rolig. Två veckor har jag varit mer eller mindre däckad. Som vi vanligen gör så har jag under en av veckorna även gått till jobbet och gjort ett usligt jobb och bara mått kasst. Varför går vi jämt så?

I lördags så började det hela äntligen vända i alla fall och jag började till sist intressera mig för lite mat. Jag testade ett recept jag hittade på en amerikansk matblogg. Det handlade om ris eller quinoa och ångade grönsaker. Kanske jag skriver ner det någon dag. Till detta så var det i alla fall en jordnötssås som liksom gjorde hela rätten. Jag fick justera receptet lite grand, men det slutade med att jag fick en väldigt god sås som jag hade kunnat äta upp med sked. Passar till asiatiska rätter. När jag gjorde det så hade jag inte tänkt göra något recept av det så de bilder jag har är väldigt dåliga, får byta ut dem nästa gång jag gör såsen. För att inte glömma bort receptet dock så skriver jag ner, det. Dåliga bilder eller inte.

Ingredienser

80-90 gr jordnötsmör
1 msk soya
1 – 2 msk acaciahonung
Saft från en lime (ca 45 ml)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
vatten

Gör så här

Hacka den röda chilin väldigt fint, beroende på hur starkt du vill ha det så ta bort eller låt kärnorna vara kvar.

Hacka vitlöksklyftorna fint.

I en skål blanda allting utom vattnet. Rör tills allting är blandat. Börja med en matsked honung. När allting är bra blandat så häll i en matsked vatten och rör om ordentligt. Fortsätt med en matsked vatten i taget tills du tycker det har den konsistens du vill ha.

När du har fått den konsistens du vill ha smaka av och känn om du vill ha mer honung. För min del tyckte jag det räckte bra med en matsked.

2 Kommentarer

  1. Nu börjar jag bli lite orolig? Allt väl?

  2. Lite undrande blir man. Hoppas allt är okej!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *