Snabb tomatsås med chili

Det är ju känt att god mat inte behöver vara så märkvärdig att laga. Till och med kan god mat vara väldigt enkel. Som tomatsås. Vi gillar tomatsås här hemma hos oss. Lätt att laga, men det blir så himla goda smaker. Vi har ett par olika varianter vi brukar använda oss av, men varianter är alltid välkomna. Den här hittade jag hos Jamie Oliver och vi tyckte båda att det var en riktig höjdare. Och så enkel! Faktum är att det var så gott att när jag kom på att jag borde tagit ett foto så var maten slut. Helt och hållet. Men jag tog en bild nästa gång istället.

2016-03-23 20.19.47

Ingredienser

2 klyftor vitlök
1 röd chili
1 kruka färsk basilika
400 gr krossade tomater
salt
svartpeppar

spagetti

parmesanost

Gör så här

Häll en rejäl klunk olivolja i en traktörpanna och sätt den på medium värme. Oljan ska bli varm, men inte så varm att vitlöken bränns.

Skiva vitlöksklyftorna tunt

Halvera chilin, ta bort fröna och skiva den sedan tunt

Lägg ner vitlöken och chilin i pannan och låt dem steka tills de börjar få färg.

Ta bort bladen från basilikan och skär dem i lite större bitar. Finhacka stjälkarna.

När vitlöken och chilin fått färg så lägger du ner basilikan. Det kan skvätta lite så håll dig undan. Efter några sekunder häller du ner tomaterna och rör om. Låt det koka i ca fem minuter.

2016-03-23 20.24.19Smaka av med salt och peppar.

Blanda ner nykokt pasta i tomatsåsen och lägg gärna lite färska basilikablad över. Mest för att det ska vara lite snyggt.

Riv parmesanost över och ät.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *