Rouge one – är sagan slut?

Igår var vi alltså och tittade på Rogue One. Som är den nya Star Wars filmen. Eller rättare sagt den andra av nya Star Wars filmer. Jag vet så klart att de här filmerna spelas in för att de vill tjäna ännu mera pengar på ett vinnande koncept. Men för mig är det OK så länge de gör  det bra. Som med Star Trek – där jag tycker de hitintills lyckats alldeles utmärkt med den nya twisten.

Men Star Warsfilmerna. Vad ska jag säga. Jag vet att de fått jättebra betyg och att de ligger väldigt bra till  på Imdb, men det hjälper inte. Jag tycker inte om dem. Det där fantastiska saknas. De är mörkare och våldsammare. Utan tillräckligt mycket som motvikt. Inga jedis – jag läste någonstans att det är för att visa på att vi inte ska kunna förlita oss på några högre makter utan vi måste klara oss själva med det vi själva kan. Och hur kul är det? Det är ju det vi gör hela tiden? När jag tittar på film vill jag att det ska vara annorlunda än i verkligheten. Jag vill ha jedis och magik och annat trevligt. Så det här mörka. Keep it.

Mitt betyg: 5 av 10.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *