Jag vet inte riktigt vad som tagit åt mig, men jag har varit så sugen på grahamsbröd på sistone. Häromveckan var jag till exempel bara tvungen att baka grahamsbullar. Och det var precis så gott som jag hade tänkt att det skulle vara.
I helgen fick jag för mig att jag ville ha scones. Grahamscones så klart. Sagt och gjort grahamsscones blev det. Och ja, även det var precis så gott som jag hade tänkt mig.
Så graham, det är vad jag gillar just nu. Imorgon kan det vara något helt annat.
Ingredienser
80 gram smör, skuret i små bitar
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl filmjölk (alt mjölk)
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Nyp ner smöret med fingrarna tills det blandat sig och blivit en grynig massa.
Blanda ner filmjölken och rör tills det blivit en deg.
Dela degen i tre eller fyra delar. Plats till delarna till rundlar och lägg dem på ett bakplåtspapper.
Skär ett kryss i bitarna. Du kan även sticka lite med en gaffel.
Baka i 10-20 minuter. Tar olika lång tid i olika ugnar. I vår tar det cirkus 20 minuter.
Ät medans de är varma.
Lämna ett svar