Vila i frid Note 7

Jahapp, nu är det alltså avgjort. Det blir inte någon Samsung Galaxy Note 7. För någon. De lägger ner produktionen. Vilken kalabalik alltså. Telefoner som exploderar och brinner. Sätter fyr på bilar och flygplan. Det här har dock fått mig att få upp ögonen för det här med Litiumbatterier överhuvud taget.

Ja, det verkar som att Samsung gjort en modell med något fel i, kanske för trångt eller något annat. Men det är ju inte bara Samsung! I och med det här så har jag blivit en Youtubenarkoman. Eller något åt det hållet. Har suttit och tittat på filmer om Note 7 och även om andra telefoner. Det där att telefonernas batterier börjar brinna är tydligen inte speciellt ovanligt. Oavsett modell. Det är i huvudsak inte telefonen som är problemet utan själva batteriet. Och kommer det i kläm, eller blir överhettat eller kanske är på allmänt dåligt humör så finns det en risk att det börjar brinna.

Det är faktiskt ganska otäckt. Sådana där batterier finns det ju i var och varannan manick nu för tiden. Vi har försökt vara försiktiga med laddare. Sett till att ha uttag som går att knäppa av med en knapp och så, detta eftersom vi hört om laddare som börjar brinna. Nu har jag börjat förstå att ett batteri kan börja brinna utan laddare. Tänk då på mig som har en telefon som ligger bredvid sängen, oftast till och med på sängen, om natten när jag sover. Detta eftersom jag ligger och lyssnar på en bok innan jag lägger mig att sova.

Gäller helt klart att börja fundera lite på det där med säkerhet. Och telefoner.

(Men jag vill i alla fall ha en ny telefon!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *