Nu ska jag göra det igen. Komma med ett recept som är så enkelt att det knappt är ett recept. Men det är gott! Och något vi återkommer till, framförallt på sommaren när vi röker fisk i grillen. Då är det gott med en kall, fräsch sås. Hos oss blir det oftast romsås.
Ingredienser
1 burk crème fraîche
1 burk rom, inte så noga vilken sort
1 salladslök el motsvarande mängd gräslök
hackad dill färsk el fryst
1 klyfta vitlök
ev salt
svartpeppar
När det gäller rom föredrar jag röd, det går bra med svart också, men såsen riskerar att se lite läskig ut.
Gör så här
Hacka salladslök (eller gräslök) och vitlök fint. Blanda sedan lök, rom, crème fraiche och dill. Spara lite salladslök el gräslök att sprida över.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Ibland är rommen så salt att det inte behövs något mer salt.
Strö över löken som du förhoppningsvis sparat.
Klar att servera!
MrsUniversum säger
Det där är gott, gott. Och jag brukar göra på torskrom.
Asta säger
Det är väl inte så lätt att få tag i?