Det började visst blåsa

Vi har en markis på vår veranda. Vi använder den ganska mycket. För sol på morgonen, när det regnar och ofta bara för att det liksom skapar ett rum. Vi har också en infravärmare i taket ovanför den soffa vi sitter i mest. Denna sommaren är det väl på verandan vi har tillbringat väldigt mycket av vår tid. Alla måltider har intagits där och mycket har vi bara suttit där och gjort det vi brukar göra på andra ställen. Läsa, måla, surfa på telefonen eller plattan. I och med infravärmaren så kan vi sitta där även när det inte är så varmt, och har vi markisen nere så hålls värmen lite bättre kvar dessutom. Däremot så fungerar den inte så bra när det blåser för mycket.

De sista dagarna har det blåst väldigt mycket här. Varit ganska kallt dessutom. Det vände bara så där. Det kan fortfarande sticka fram sol då och då, men det har liksom blivit lite sällsynt. Blåsten har gjort att vi inte kan ha markisen ute, vilket i sin tur har gjort att vi gått in om det regnar. Eller om det är kallt. Hur kunde det gå så fort? Jag hoppas fortfarande på värme, jag går fortfarande runt barfota och i semesterkläder.

Försökte mig på att ta lite foton på min Buddleja, som jag planterade för fjärilarnas och humlornas skull. Och där var fjärilar, men det var väldigt svårt att fotografera för blåsten ryckte hela tiden bort blommorna för mig.

Syrenbuddleja

Buddleja

Buddleja

Lyckades i alla fall få de här tre. Den där Buddlejan får så härligt täta klasar med blommor.

Och så upptäckte jag något roligt som faktiskt inte var planerat. Att mina höstflox går i färg med Buddlejan!

DSC03481-600x800

Det ser ju nästan ut som att jag faktisk planerat min rabatt. Vilket jag alltså inte har. Jag bara planterar. Och så dör det mesta, men lite finns kvar  i alla fall.

2 Kommentarer

  1. Buddleja verkar vara en riktig humle- och fjärilsfavorit. Roligt när det bara blir så där ton i ton, utan planerande. Köpte höstflox och lila rudbeckia för att pigga upp rabatten nu. Då såg jag att det fanns bl a en låg oregano (tror jag) med små lila blommor och en annan växt med nån oxblodsfärg. Oj, det blev ju riktigt snyggt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *