Att fixa en självvattnande kruka

Jag är inte speciellt bra på det där med krukväxter. I två fall brukar jag dock klara det ganska bra. Det ena fallet är växter som klarar sig långa tider utan vatten. No problems där. Även om det hänt att jag torkat ihjäl sådana också. Det andra fallet är om jag lyckas fixa till någon slags bra bevattningsanordning. Som i det här fallet som jag tänkte berätta om här.

De här rosa kallorna på bilden nedan har jag haft riktigt länge nu.

Fönster med kallor

De fixar inte bara att stå där med väldigt lite ljus, jag har dessutom klarat av vattnandet alldeles utmärkt.

Själv tycker jag att lösningen är helt genial. Den fungerar bara när du har en hög kruka, men då fungerar den desto bättre. Så vad är det du ska göra? Jo, istället för att fylla den höga ytterkrukan med lecakulor så hitta en liten bytta som får plats under blomman och ställ den i ytterkrukan.

2016-06-13 09.16.29

Hittar du en i plast kan du klippa till den om den skulle vara lite för hög.

I blomsterkrukan trycker du in en bevattningstråd. Sådana finns att köpa i blomsteraffärerna.

2016-06-13 09.15.16

Sedan fyller du din lilla bytta med vatten och ser till att bevattningstråden hamnar i vattnet samtidigt som du ställer blomman i ytterkrukan.

2016-06-13 09.15.59

Och du är klar! Visst var det en bra idé!

2016-06-13 09.14.51

Sedan är det bara att då och då lyfta på blomman och fylla byttan innanför med vatten. Om någon funderar på varför jag helt enkelt inte har vatten i ytterkrukan så beror det dels på att blomman kan åka ner då, men också på att det blir kondens på ytterkrukan och märken på fönsterbrädan (japp, jag har testat).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *