Mina stackars stockrosor!

Ja i år är det inte kul för mina stockrosor som ni tidigare sett. För det första verkar det som att massor dött bort utan att fröså sig först. Dvs inga, eller få, plantor över huvudtaget. Och sedan värsta larvangreppet. Förmodligen inte fler larver än vanligt, men färre växter. Kirskål duger som vanligt inte. En fördel är att eftersom bladen blivit i princip renrakade så har de inte fått rost.

Igår tog jag i alla fall tag i min lilla rabatt (efter att ha hittat tre larver till). Rensade bort alla döda stockrosrötter och en fruktansvärd mängd levande kirskålsrötter. Jag hällde i lite ny jord och så flyttade jag dit alla plantor som grott på infarten. Plus en ny som jag köpt. Nu får vi se hur det går. Även om det som var ovan jord var ganska ynkligt så var rötterna ganska rejäla. Så kanske de tar sig.

Så här ser min ynkliga rabatt ur just nu.

2016-06-05 22.51.35Inte mycket för världen. Jag ska fortsätta att jaga larver och försöka börja vattna ordentligt så får vi se hur det går.

Mina fina stockrosor!

2016-06-05 22.52.01

2 Kommentarer

  1. Hoppas de växer till sig! Här i Malmö ser man på ganska många ställen stockrosor som luckas växa bland gatstenarna intill husväggar.. ibland kan man undra hur de kan leva på såna ställen, men när de får värsta fina rabatten då blir det svårare 😉

  2. Jag kan förstå det nu när jag grävt upp några ur infarten. De har långa rötter som maskrosor så de gräver sig nog långt ner till näring och vatten. Ja, jag hoppas också att de växer till sig. Har varit så fint tidigare om åren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *