Äckelfaktorn förändras

Ja, det är faktiskt så. Att saker som är äckliga plötsligt slutar vara äckliga. Människor som har barn kan säkert berätta om massor av sådana saker. För min egen del handlar det just nu om gröna larver. Som äter upp mina stockrosor. Så att de ser ut så här.

2016-05-24 20.02.42

I år har det inte heller blivit speciellt många stockrosor, vet inte varför så de få som står där har blivit ordentlig larvföda.

Några stockrosor har självsått sig ute på infarten så jag ska gräva upp dem och flytta in dem har jag tänkt, men även de har blivit larvangripna.

2016-05-24 20.03.08

När jag började upptäcka de här larverna tyckte jag att det var lite läskigt att ta i dem. Pep till lite grand varje gång jag tog tag i en.

Nästa steg – typ förra året – var att jag tyckte det var inga problem att plocka dem. Men jag la dem i en bytta av något slag.

Nu plockar jag dem utan problem och samlar dem i handen. Att de krälar runt där rör mig inte det minsta även om där ligger ett tjugotal.

Jag har inte kommit till steget att jag fixar att ta död på dem ännu dock. Just nu lägger jag dem faktiskt i soptunnan (förlåt, förlåt soptunnetömmarna). Men det kommer väl som nästa steg förmodar jag.

Och jag har plockat många larver i år. Säkert hundra. Med tanke på hur få stockrosor jag har så är det inte konstigt att de är helt avätna.

Så här ser de ut. Skurklarverna.

2016-05-24 20.04.25

Ni ser väl dem.

2016-05-24 20.06.36

De är egentligen grönare än de ser ut här på bilderna.

Just de här tre finns inte längre kvar i rabatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *