Skogsbesök

Det blev ett skogsbesök till slut igår. Regnet upphörde och vädret blev faktiskt helt OK. Min syster stannade vid bilen och plockade sig lite lingon och hundarna och jag tog oss en tur i skogen. Hundarna älskar verkligen att vara i skogen och jag blir så glad av att se dem där. Det springs alltid mycket. Och hoppas. Och dras i pinnar. De är vana att åka till skogen sedan valpben så det är väl egentligen inte så konstigt. Visst är det härligt vilken värme i hjärtat det kan bli av sina djurs lycka. Den är så spontan och så ärligt så det går liksom inte att låta bli att reagera.

OK – kass video, men tycker ändå att det går att se att det är glada hundar.

Syrran fick ihop ett antal lingon under tiden som vovvarna och jag promenixade. Och det där är ett problem faktiskt. Inte att syrran plockade lingon utan just lingonen.

lingon

Det finns nämligen så mycket lingon i skogen att det är inte klokt! Och just nu var de så himla fina. Mogna och mörkröda. Jag får nästan panik av alla de där lingonen. Går och pratar för mig själv. Mumlar: ”Det är ju inte klokt vad mycket lingon!!!” ungefär vartannat steg emellanåt. Den som var en riktig storplockare kunde åkt hit och plockat hundratals liter lingon tror jag. Jag måste nog komma över det här. Jag har plockat en tio liter eller så och det får räcka. Det kommer att täcka vårt lingonbehov för en period framöver. Jag får se till att inte titta neråt. Men ändå! SÅ MYCKET LINGON!!!

Det finns massor med blåbär också. Och de är stora som små körsbär.

blabar

Lite blad också så de är väldans lättplockade. Dock smakar de inte så mycket längre. Väldigt vattniga. Men så himla fina. Jag äter några nävar varje gång jag är ute och går. Trots att de inte smakar speciellt mycket.

Några som är igång nu förutom vi själva är älgflugorna. Kamikazeflugorna. Jag tycker verkligen inte om dem. Men å andra sidan så lyckas jag knipa tag i dem och kasta dem i från mig så kommer de inte tillbaka. Åtminstone inte samma fluga. För de flyger bara en gång. Usch.

 

2 Kommentarer

  1. Vilka vidriga varelser älgflugorna är, var ut med hunden till vårt favoritställe här om dan och jag hade åtminstone 20 i håret när vi kom tillbaka till bilen. De förstör nog höstpromenaderna åtminstone för mig. Igår började älgjakten här så nu vågar vi oss inte till skogs förrän den är över igen.

    • Jag håller med! De är superäckliga. De får dock inte stoppa mig från att vara i skogen. Brukar fästa upp håret ganska hårt och så ha täckande kläder så att de inte så lätt kan krypa in. Men jag avskyr verkligen de där krypen. De liksom nästan sitter fast.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *