Rostad blomkål med curry

Både maken och jag äter ofta lunch ute. Och diskuterar ofta att vi tycker att det är för dyrt. Inte det att vi inte har råd, men det känns liksom inte värt pengarna. Nu har de börjat höja luncherna med tio kronor igen och vi är i princip snart uppe i 100 kr lunchen och det är lite som att det börjar närma sig någon slags smärtgräns. Jag har därför börjat med att göra sallader till oss att ta med. Inte varenda dag, men några dagar i veckan. Eftersom jag inte bara vill slänga ner sallad, tomat och gurka försöker jag göra lite olika saker som jag sedan kan använda flera dagar i rad. Och försöker hitta på lite olika saker olika  veckor. Jag kan tex göra en liten coleslaw, en linssallad eller en liten bulgursallad. Sedan tar jag lite av den och lite av något annat. En sak som jag gör emellanåt är att rosta blomkål med curry. Gott att äta både varmt och kallt.

blomkal1

Ingredienser


1 blomkålshuvud
1 matsked olja av eget val
1 matsked curry
ca 1/2 tsk salt

Gör så här


Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj och dela blomkålshuvudet. Ta bort stammen och skär blomkålshuvudet i små buketter. Munsbit stora så att du slipper skära dem när du äter dem.

Lägg blomkålen i en skål och häll över oljan. Lägg på ett lock och skaka eller rör om ordentligt med händerna. Häll sedan i salt och currypulver och gör likadant en gång till.

Häll bitarna i en långpanna med bakplåtspapper eller i en form. Blomkålen ska kunna ligga i ett lager.

Rosta blomkålen i 15 minuter. Ta sedan ut den och rör runt. Sätt sedan in den i ytterligare 10-15 minuter.

Ät den varm eller spara den och ät den kall t.ex. i en sallad. Går bra att spara ett antal dagar i kylen i en burk med lock så att du kan använda den i flera sallader.

blomkal2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *