Vi har haft två kannor för att koka vatten i. Snygga – Le Creuset. Och vi har tyckt att det fungerat väldigt bra. På en induktionsspis så går det i princip lika fort som med en vattenkokare. Dessvärre så förstördes emaljen i båda de där kannorna, den första råkade vi bränna så det var kanske inte så konstigt, men den andra blev emaljen förstörd trots vanlig användning.
Sedan har det dröjt lite och vår gamla vattenkokare har kommit fram igen. Vilket innebär att om vi glömmer oss och sätter på den och mikron samtidigt så går strömmen. Nu var jag på tjänsteresa till Stockholm och passade på att gå in på Cordon Bleu, den ligger nära vårt Stockholmskontor och jag älskar att gå in där och kika på köksprylar. Det är inte så ofta det blir inköp, men det är roligt att gå där och bara filosofera bland alla sakerna.
Den här gången blev det dock inköp och då en ny kanna. Så nu gör vi ett nytt försök! Kanske inte lika snygg som en le Creuset, men den har ingen emalj inuti och jag tycker nog ändå att den har sin charm.
Lämna ett svar