Vaxning pågår

Som jag skrivit om tidigare har vi nu bestämt oss för att ta hjälp med några saker så att vi kan få en lite dräglig levnadsyta någon gång i en rimlig framtid. Vi har kommit överens med en firma om att de ska komma hit och fixa golven i vardagsrummet och matrummet och vi har kommit överens med en annan firma om att komma hit och tapetsera och måla murstock mm i samma rum.

Och nu är vi igång. Golvkillarna kunde först så de har fått börja. Vilket var OK enligt målarfirman. Och med golvkillarna kom vi till sist överens om att vaxa golven. Nu får vi hoppas att det var ett bra val. Men enligt dem så går det att reparera vax på en liten yta utan att man behöver göra om allt. Eftersom vi har två hundar så räknar vi nämligen med att golven utsätts för både det ena och det andra. Jag har varit iväg på tjänsteresa nu i tre dagar och då har det minsann hänt saker. Golven är slipade och vaxning pågår. Var just nere och kikade och då var det ett alldeles nystruket lager.

nyvaxade_golv

Det kan nog bli fint det här. Spännande med det innersta golvet, i vardagsrummet. Där har vi låtit det gamla golvet vara kvar för det var fint. Det var däremot mörkgult pga gulnad lack. Killarna hade visst först trott att det var fernissa så mörk som lacken hade blivit, men tack och lov var det bara lack. Nu är även det golvet ljust och fint. Vi valde som sagt var vax till sist, i första lagret lägger de ljusa pigment vilket skulle hjälpa till så att golvet inte gulnar så mycket. Vi får väl se hur det blir med tiden. Spännande är det i alla fall. Längtar efter att få upp tapeterna också nu. Det känns så himla bra att det händer något. Det har varit lite trögt här ett tag nu. Vi har haft mycket att göra på jobbet båda två och vi har dessutom varit lite trötta efter allt renoveringsjobb i somras.

Hoppas fortfarande på ”nya” rum till jul.

4 Kommentarer

  1. Vilken bra idé att ta in lite hjälp. Det blir ju ett jättekliv närmare målet, och kanske lite energi till resten. Det kommer bli riktigt spännande att se tapet/färg till väggarna. Och hur ni gör med snickerierna! Trägolv är nog det vackraste, och jag tror på vax. 

    • Snickerierna kommer att målas med Ottossons mellangrå. Jag tror att det kommer att bli riktigt snyggt. Men den som lever får se.

  2. Eva Whitebrook Engman

    Hej!

    Jag ramlade över din sida när jag googlade efter kökssnickeri. Jag tycker att ert kök är FANTASTISKT fint och kan inte fatta att ni fick det till ett så pass bra pris! (Du skriver 100.000 kr – var det inklusive allt, eller?) Vem är den duktiga snickaren??? Vill jättegärna ha kontaktuppgifter till denne, eftersom vi själva funderar på att platsbygga ett kök i den här stilen. Mycket tacksam för svar!

    Bästa hälsningar Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *