Den här gjorde Per Morberg. Fast jag såg inte det. Men jag hittade receptet på nätet och var tvungen att testa. Jag gillar ju maräng och jag gillar citron. För att inte tala om jordgubbar. Bara goa grejer måste väl bli gott ihop! Och det blev det! Jättegott!
Ingredienser
Marängbotten
4 äggvitor
1/2 krm salt
1 msk maizena
2 dl socker
1 tsk vitvinsvinäger
Ovanpå
3 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
1 liter jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Vispa äggvitorna och saltet till ett hårt skumRör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen.
Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit och rör om väl.
Smörj en form med löstagbara kanter och bred smeten i formen.
Ställ i nedre delen av ugnen.Sänk direkt värmen till 125 grader. Grädda i 1,5 timme.
Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat (bakar du på kvällen låt den stå i ugnen till morgonen)
Vispa grädden och blanda med lemon curd (du kan också först lägga ett lager lemon curd och sedan ett lager grädde, men det blir väldigt gott att blanda dem). Det blir lite enklare att blanda om du först tar bara lite grädde och blandar i lemon curden och sedan blandar den röran ner i grädden.
Lägg marängen på ett fat, bred på grädden och lägg på jordgubbarna. Ät och njut!!
———————
Och så kan man göra det väldigt enkelt för sig och köra fuskvarianten. Färdigköpta marängbottnar och färdigköpt lemoncurd. Och det blir gott det också.
Lämna ett svar