Sitter i soffan och är faktiskt ganska trött, det har varit en aktiv dag idag.
Strömmen har krånglat – den gör det ibland när det är så här kallt, alla element går för fullt och spisar och ugnar kör också på – så jag har sprungit och bytt proppar och fixat jordfelsbrytare mm.
Jag har bakat Nigellas Christmas Chocolate Cookies – som syns i förra inlägget.
Från matbröd ifokus har jag plockat recept på kavring. Jag gjorde allt enligt receptet. Tog dock något mindre sirap. Brödet blev enormt. Det jäste sig nästan ur formen. Vi får se hur det smakar om någon dag. Det ska ligga och vila någon dag innan det ätes. Tänkte att det skulle bli mörkare, men vi får väl hoppas att det är gott i alla fall.
Utöver det så hade jag bestämt mig för att baka Vörtbröd. Jag är inte någon älskare av vörtbröd egentligen, men fick ändå för mig att testa. Minskade ner på både sirap och honung. Hade noggrant sett till att ha både en flaska porter och en flaska julmust hemma. Men allting annat hade jag uppenbarligen inte kollat. Där skulle vara malen ingefär i brödet. Något som jag helt klart inte har hemma uppäcker jag. Men jag har färsk ingefära hemma så jag river ner lite sådan. Sedan har jag ingen mald kryddnejlika. Nehepp. Men jag har hel. Slänger ner den hela i min kaffekvarn och vips har jag åtminstone relativt malda nejlikor. OK – klart med alla kryddor. I med rågsikt. Plockar fram min påse. Va? Har jag inte mer än så? Kan det stämma? Japp – hur jag än letar så hittar jag inte mera. Skam den som ger sig. Jag hittar fint rågmjöl och blandar det med vetemjöl och har – vips – lite hemmagjord rågsikt.
Efter alla dessa besvär så får jag i alla fall ihop mina limpor. De ser fina ut. Vet ännu inte vad de smakar.
Utöver det här har jag gjort en fugde med pistagenötter. Återigen efter ett tips från Nigella.
Så jag är trött nu…
Lämna ett svar