Svarta violer

Vilket fantastiskt väder det var igår! Vi var hos min syster som fyllde jämt och vi satt utomhus hela dagen. Utan jacka. Framåt kvällningen fick vi ta fram jackan, men innan dess var det helt fantastiskt. Vi hade med oss en SodaStreamer till syrran och konstaterade att den gick att använda även till vin. Plötsligt kom några av gästerna ut väldigt lyckliga, lyfte upp sitt glas och sa ”Mousserat vin!” Tja – det är väl bara fantasin som sätter gränser 🙂

I trädgården börjar det märkas lite grand att det är vår. Jag ser att pionerna håller på att sticka upp, såg också blad på gång på mina löjtnants- och fänrikshjärtan som jag planterade i höstas. Alltså har de också överlevt. En av de två nya pionerna jag planterade förra hösten har också börjat kika fram. På den andra syns inte något ännu, men jag får vänta och se.

Vitsipporna är på gång och är det bara en solig dag till så kommer de att vara i blom. Idag är det dessvärre molnigt och betydligt kallare än igår så vitsipporna kryper ihop lite.

Jag har planterat lite vårblommor i ett par krukor därute. Häromdagen hade en hare varit och käkat lite där. Jäkla djur. Blev säkert jättelycklig. ”Vad snällt av dem att ha ställt ut käk till mig precis där jag brukar gå!”. Det mesta var dock kvar. Den här tyckte jag dock var rolig.

svart-viol

Svarta violer! Är de inte lite häftiga? Köpte två plantor. Den ena är lite äten på just nu, men ska nog ta sig igen. Överlever de ska jag stoppa ner dem i en rabatt senare. De skall vara vinterhärdiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *