Nu är vi klara!!!

stenpartis2stenparti

Överst i bild syns den bit som var kvar att göra när det gäller stenpartiet förra helgen. Alldeles ovan syns sista delen av stenpartiet!Observera ordet sista. Inte senaste utan sista. Vi är alltså klara!! Det känns så himla roligt. Vi ville bli klara med det här innan vintern för det är inte så kul att köra igång igen till våren med ett halvfärdigt projekt. Ovanför stenpartiet syns en rabatt som vi satt stenar runt. Här har jag tänkt ha örtkryddor om sommaren. Så den får vara tom nu till våren. Sedan kanske den delas upp lite till med olika stenar – vi får se. En sak är kvar och det är att sätta kantpinnar på den sista biten rosenrabatt. Den ovanför stenpartiet. Men det går fort – det fixar vi nästa helg. Och en sak får bli kvar till nästa år. Det är räta upp trappan som syns till höger i bild. Den är lite sned och vind. Dock var den betydligt bredare än vad vi trodde! Förra helgen fick jag för mig att rensa stenarna till trappan. Och det var både lavendel och timjan som hade ockuperat och lyckats rota sig på höger del av trappan. Så när min rensning var klar fanns det en riktigt bra trappa där under. Bara lite sned. Men det fixar vi nästa sommar.

I översta bilden syns det en del stenar. Där de ligger fanns från början hur mycket sten som helst. Hela stenpartiet är byggt av denna sten. I princip i alla fall. När jag började närma mig slutet av den sista biten fick jag säga en fras jag aldrig trodde jag skulle uttala – och det var ”Stenarna är nästan slut!”. Vi fick ta oss runt i trädgården och samla ihop de stenar vi lagt runt ett några rosor tidigare i sommar. Men det gjorde inte så mycket. Det har visat sig att även om de där stenarna runt rosorna ser ganska fina ut just när man lägger dem blir det ganska fult senare när man inte orkar plocka fram trimmern och fixa gräset runt dem. Så där får bli lite lägre kantband senare istället.

Det känns riktigt roligt att ha satt sin egen prägel på något. Framsidan är vår nu. Den är inte så som förra ägarna hade den. Nästa sommar skall vi fixa till ett par hörn i trädgården. Det kan låta enkelt men så är det inte. Det ena hörnet är nog i och för sig relativt enkelt. Men det andra hörnet består idag av skräp. Massor av skräp. Trädgårdsskräp. Där har det slängts gamla pinnar och trädgårdrens etc. Nästa sommar skall vi försöka fixa till det hörnet. Rensa och så småningom ha en riktig kompost där istället. Vi får väl se hur det går! Men det är långt fram i tiden. Eller i vart fall nästa sommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *