Varit på rea

Idag har jag varit på rea. På en plantskola. Och har shoppat loss ordentligt. Så nästa helg blir det plantering.

Jag har varit tveksam till att plantera rosor längs med vårt nya staket på grund av rådjurens framfart. Har varit inne på Klematis istället. Men idag blev det rosor i alla fall. Vi får se hur det går. Så till staketet har jag inhandlat sju stycken New Dawn. Och flera av dem har blommar och  knoppar. Riktigt gulligt.

rea-1

Har funderat rött eller rosa – men nu blev det alltså rosa.

Utöver det har jag köpt tre stycken med det besvärliga namnet Ghislaine de feligonde. De såg så söta ut så det blev något av ett impulsköp. New Dawn har jag ju faktiskt funderat på förut.

rea-2

Även denna var det blommor på. OK – lite utblommade, men i alla fall.

Utöver köpte jag en honungsros – tanken är att den skall klänga på vårt gamla äppelträd. Det som inte orkar så mycket längre. Det skall få ett andra liv som stöttepelare till en honungsros istället.

rea-3

Jag har läst många trevliga saker om honungsrosen – nu får vi se om den lever upp till vad den lovar. Många blommor, snabb tillväxt och en trevlig honungsdoft.

Utöver det har jag inhandlat ett par hosta (vem har döpt en växt till det?)

rea-4

två alunrot (väldigt vackra röda blad)

 

rea-5

två pioner (en vit och en röd) samt en del vårlökar.

Mamma,som var med, inhandlade också lite lökar som hon skall ha utanför sitt hus. Så, som sagt, nästa helg skall det inhandlas planteringsjord av olika slag. Huva!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *