Nu är sommaren här

Idag när jag satt på jobbet och kikade ut genom fönstret så såg jag något som rörde sig snabbt över himlen. Var det inte…? Och så kom de tillbaka och jo, det var svalor! Igår fanns de inte där, men idag hade de kommit. Och där var fyra stycken så det är garanterat sommar. När jag kom hem så fanns det flera i luften ovanför husen. Så nu är det sommar god vänner. Jag längtar alltid efter svalorna och njuter av deras flykt över himlen. Idag gick jag i trädgården och drog upp maskrosor med ett litet verktyg vi köpt och då fick jag sällskap av svalornas läten. Fantastiskt!

På tal om maskrosor så har vi alltså köpt en stav av något slag, med tre piggar längst ner, som gör det betydligt lättare att dra upp maskrosor. Nu är inte jag den som har så där jättemycket emot maskrosor, men tyvärr blir det så knöligt i gräsmattan när det finns alldeles för många. Och i vår gräsmatta finns det väldigt många. Det kommer att ta lååång tid att få bort alla eller ens det mesta av dem. Jag tog en trädgårdskorg full igår och en idag, men antagligen har jag många kvällar kvar innan det ens kommer att märkas. Men kanske det ger resultat så småningom. Ungefär när de är dags att börja om från början.

Det som jag trodde skulle bli en tistel visade sig vara en jättevallmo istället. Det kan allt bli fint!

Vallmo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *