Det händer saker

Det är roligt med saker som växer. Det uppfyller någonting grundläggande i oss. Långt därinne gillar vi att trygga vår överlevnad med grönsaker. Och med eld. De där primitiva känslorna kan vara ganska trevliga ibland. Som när man går till potatislandet och ser att de där potatisarna som vi planterade börjar sticka upp ur marken.

potatis

Det känns i hjärtat av verklig tillfredsställelse. Vi har gått och kika och suttit på huk och kikat för att få se något som kommer upp. Nästan inte vågat dra upp de små kirskålarna för vi är inte alldeles säkra på hur en potatisplanta ser ut. Nu vet vi. Ingen risk att de blandas ihop med kirskål inte. Det kommer upp massor med små blad på en och samma gång. Inte något litet sketet skott här inte! Nu är det bara att vänta på slutresultatet. Och se om vi ställt potatisarna för mörkt eller om de nöjer sig med det ljus de får. I andra änden av landet har vi även stoppat ner några sättlökar. De kom upp jättesnabbt!

Lök

Det var också roligt, men potatisen var definitivt roligare. Men visst är det härligt gott med färsk lök också.

I en pallkrage från Granngården har jag planterat en massa frön. Dill, gräslök, kinesisk gräslök, koriander, sallad och sockerärtor. Så där går jag i väntans tider nu. Jag planterade dem i söndags så jag har inte börjat förvänta mig att något skall ha börjat gro ännu. Men jag måste nog erkänna att jag funderar lite 🙂

Pallkrage

Vi har även sått gräsfrön i en bit av trädgården. Enligt uppgift så skall de vattnas ordentligt för att gro. Så det vattnas för fullt varje kväll. Hoppas på lite regn nu till helgen eftersom vi skall vara borta fredag-söndag. Man börjar nästan tänka som en bonde.

Vi planterade också tre buskar i helgen. Två schersminer och en ros. Igår hade vi gäster här. Gäster med trädgård sedan många år tillbaka. De hittade två schersminer som redan fanns i trädgården. Så nu blir det mycket schersminer. Så småningom. Men det är fint med Schersminer. Är det inte fantastiskt egentligen. I vår trädgård finns det hägg, syren, kaprifol, fläder och schersminer. I princip alla mina favoriter! Funderat lite på en Magnolia också, men skall kanske fundera på något som blommar lite längre. Vi har en buske som inte verkar vilija bli så mycket med, och den kanske skulle behöva bytas ut? Men jag kanske får lugna mig lite. Titta vad som händer med den där busken. Den kanske bara är sen i starten.

Nu skall våran snickare börja fixa till de slutgiltiga ritningarna. Vi har valt vitvaror nu så att han har alla mått. Inte köpt något ännu, men valt ut vilka vi skall ha och kollat upp att de inte försvinner ur utbudet innan det blir dags att handla. För det kommer att ta ett tag innan det verkligen blir något kök.

Måste bara avsluta med ytterligare en äppelblommebild. Det är så himla vackert!

Äppelblom

 

 

2 Kommentarer

  1. Härligt att läsa om ditt hus och din trädgård!  Ha inte för bråttom att plantera nytt i trädgården, utan låt allt nu växa upp och grönska/blomma denna första sommar, så du ser vad som finns. Och så vässar du spaden till nästa år, alternativt till hösten.

    • Det mesta låter vi vara. Det är framförallt de ställen där det inte finns något eller där det inte har skötts om alls som vi har tagit hand om. Potatislandet är ju 2/3 av hallonlandet som vi inte ville ha kvar.

      En rabatt till skall jag ge mig på, sedan skall det nog bli lite lugnare:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *