Trädgårdspromenad igen

Jag förmodar att man är lite tramsig, men jag måste erkänna att det är roligt att gå en sväng på ”ägorna” för att se vad som hänt sedan sist. Det börjar dyka upp både det ena och det andra i trädgården och det enda tråkiga är att ingen av oss är speciellt bra på vad det är som kommer upp. Men jag letar på nätet och ställer frågor på olika forum för att få lite hum i alla fall.

Syrener vet jag i vart fall vad det är och våra syrener börjar få riktigt stora knoppar. Det kanske inte är så länge tills det blir tiden mellan hägg och syren.

syrenknoppar

En växt har kommit jättefort och är redan riktigt stor. Jag hade ingen aning om vad den kunde vara, men på ett trädgårdsforum säger de att det är en libbsticka. Och det är tydligen en kryddväxt så nu håller jag på att försöka ta reda på hur man använder en sådan. Det kanske finns fler kryddväxter där i rabatten, vi får väl se om jag kan lyckas känna igen någon mera. Ett par kryddväxter skall jag plantera själv för jag gillar färska örter. Här är i vart fall vår libbsticka.

Libbsticka

Sedan var det någon som påstod att de här testarna som sticker upp bland ogräset skulle kunna vara en pion. Vi får väl se. Det skulle i vart fall vara ganska trevligt för jag gillar pioner. De får väl växa till sig då får vi se om det stämmer. Det gröna är kirskål har jag lärt mig och har verkligen redan sett att det är ett ogräs som sprider sig som en löpeld. Vi har kirskål i nästan hela trädgården. Det blir till att riva så småningom. På vissa ställen är det väl bara att låta den vara kvar och leva med dem, men jag har sett i något annat land att det finns växter som gömmer sig där bland kirskålen, så där blir det väl till att rensa.

pioner-2

I ett hörn av trädgården har vi ormbunkar. Ångrar att jag inte fotograferat dem för de växer så in i bombens!! På bara några dagar har de gått från små gulliga klumpar till nästan utslagna ormbunkar. Vi får se hur de blir i slutänden.

Det ÄR allt spännande med en trädgård.

3 Kommentarer

  1. Men visst måste det vara pioner så vitt jag kan se…

    Det spännande att se vad som kommer upp i trädgården första våren när man bor på ett nytt ställe.

    Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *