Kirrat???

Skall vi hoppas på tredje gången gillt nu?

Vi har haft lite problem med de trädgårdsmöbler vi ville ha.
Först åkte vi iväg för att köpa dem helt enkelt och då var de slut. Men vi lade in en beställning.
Sedan fick vi möblerna och det kändes frid och fröjd. Tills jag tänkte mig att skruva ihop bordet. Då visade det sig att det var lite felkonstruerat och gick inte att skruva ihop. Så det var bara att reklamera bordet.
Nu skall det ha kommit ett nytt bord som jag skall hämta efter jobbet idag. Skall vi hoppas att det blir tredje gången gillt?

I övrigt så börjar jag äntligen få lite rutiner. Åtminstone på morgonen. Och bara börjar. Det är konstigt så fast man kan vara i rutiner. Och framförallt i morgonrutiner. Min lilla teori, för mig i alla fall. är att det är lite trögt i huvudet på morgonen så det gäller att instinktivt veta vad det är jag skall göra. Dessutom är tiden på morgonen alltid begränsad så det gäller dessutom att se till att inte saker och ting tar längre tid. Därför var det väldigt problematiskt för mig när vi flyttade. Ja inte att vi flyttade eller så, men när det blev vanlig morgon och det var dags att gå till jobbet. Då var det inte bra. Jag kunde inte göra som jag brukade göra förut. Det var inte bara att gå ut genom dörren och så vara på jobbet inom fem minuter. Nu har vi lite längre. Jag skulle ljuga om jag skulle påstå att det är långt till jobbet, men det är så långt att jag måste vara ute i god tid om jag inte vill komma för sent. Men nu har jag börjat hitta de olika möjligheterna. Jag har inte börjat gå till jobbet ännu för jag har inte ännu koll på hur lång tid det tar och det måste jag ha så jag vet exakt när det är dags att gå. Men jag cyklar ibland. Jag tar någon gång bilen, framförallt om jag vet att jag behöver den efter jobbet. Och övrigt tar jag bussen. Jag har dessutom hittat en perfekt buss och jag har börjat lära mig hur dags jag måste gå hemifrån för att hinna lagom till bussen.

Låter det besvärligt? Men då skall man komma ihåg att vi har att göra med en väldigt morgontrött individ. Jag har inte svårt att gå upp, det är inte problemet, men jag har alltid lite problem med att vakna, och det verkar bli värre med åren måste jag erkänna. Därför är det väldigt viktigt för mig med rutiner så att jag vet vad jag skall göra utan att det skall behöva ta så mycket tankeverksamhet. Och nu börjar jag få ihop det. Jag är inte riktigt framme ännu, men i alla fall på väg.

Har på nätet hittat ritningar till ett litet blombord som jag tänker ge mig på. När en snickare har gjort det ser det ut så här.

Jag är ute efter åtminstone ett blombord. Vi har så smala fönsterbräden att det inte går att ställa blommor där. Framförallt på andra våningen. Fönsterna däruppe har 12 cm fönsterkarm. Inte många krukor som får plats där. Så därför har jag haft funderingar på att ha ett blomsterbord vid något av fönsterna. Vi får se om jag vågar ge mig på det här. Men jag tror nog att jag vågar. Skall i vart fall fixa hem materialet så att det finns här om jag skulle få för mig att börja.  Det är helt enkelt för lite tid till allt jag vill göra. Det är besvärligt det här att man skall vara tvungen att jobba också!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *