Paus

Idag har solen lyst på oss hela dagen. Ändå så har det faktiskt varit kallare idag än igår. Vet inte riktigt hur det går till. Men det gör inte så mycket. Vi är på väg åt rätt håll. Än så länge lever vår lilla rabarberplanta också. Hoppas den fortsätter så. Visst är den gullig! Sambon har fixat ett riktigt fint litet hörn till den också så jag tycker den borde trivas efter sådan omvårdnad.

rabarber_2434575650_o

 

Igår kväll oljade vi dessutom klart det som behövde oljas.  Det var de saker som jag körde högtryckstvätten på i söndags, samt trappan till gårdshuset som vi inte hann med i söndag. Vad duktig man känner sig!

Och nu har vi således utemöblerna på verandan så bara det är lite värme så blir det fint att äta frukost där. Morgonsol!

verandambler_2433759461_o

Pratade lite med en av våra grannar idag. Tydligen skall det finnas ett fläderträd i trädgården. Det har jag inte något emot. Gillar det både som träd och som något som man kan göra saft av.

Helt klart börjar folket vakna nu när våren kommer. Plötsligt ser vi grannar både här och där. Under vintern har de inte synts till alls. Gäller att hålla sig väl med dem nu 🙂

Idag har vi också fått ritningar på köket från snickaren. Det skall bli väldigt spännande att gå igenom dem. I maj någon gång börjar han jobba. Vi få se hur lång tid det tar innan vi har ett kök. Nu börjar dessutom arbetet för oss med alla detaljer runt om. Vi måste bestämma var vi skall ha el och boka in en elektriker. Vi behöver också flytta avlopp och kran till vask och diskmaskin en liten bit. Och så måste vi fixa en diskbänk och en marmorskiva till mitt marmorbord som jag skall ha att baka på. Plus att vi måste bestämma vad vi skall göra med golvet. Skall vi slipa till det och bara lacka eller vaxa det? Eller skall vi måla det i någon färg? Jag hade gärna målat det, men jag är lite undrande till hur det då hänger ihop med resten av golvet eftersom hallgolvet går ihop med köksgolvet utan någon tröskel emellan. Detta tål att tänkas på. Det är så mycket man vill, men till sist måste man ändå alltid bestämma sig för bara en sak.

 

2 Kommentarer

  1. Så fint ni har det..

     Flädersaft är för tillfället min stora passion, köpt saft. Har ingen aning om jag någonsin sett fläder växa vilt, jag trodde det växte som en buske.

    • Du som bor i Skåne och allt 🙂 Fast det är klart, man måste ge sig ut på landet lite. Där finns det lite överallt i Skåne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *