Jag är väldigt förtjust i Turkisk peppar. Godiset alltså. Så när jag bläddrade igenom förra numret av Buffé och i en liten annons såg tryffel med turkisk peppar i så var jag ju bara tvungen att testa. En stor fördel med att göra den här tryffeln var att det blev ganska många karameller över och för att inte de skulle bli för gamla så var jag tvungen att äta upp den.
Tryfflarna blev riktigt goda. Jag tror att även de som inte är så glada i lakrits kan gilla dem för det blev en riktigt rolig blandning av chokladen och det salta godiset. Och låt inte bli saltflingan, det sätter liksom pricken över i:et. Tänk bara på att inte lägga på saltet förrän du serverar tryffeln. Annars bara smälter saltet och då blir det inte så tjusigt.
Ingredienser
200 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde
0,5 dl krossad Fazer Turkisk Peber (jag körde den i min handmixer först)
flingsalt av god kvalitet
Gör så här:
Bryt sönder choklad och hacka den sedan i en matberedare.
Koka upp grädden och slå den över chokladen i matberedaren (med matberedaren igång så klart). Låt det snurra på tills allt är bra blandat.
När det svalnat lite blanda i den krossade Turkiska papparn och slå upp allt i en form klädd med bakplåtspapper eller plastfilm. Det blir ca 20 tryfflar så formen skall inte vara så jättestor.
Låt tryffeln stelna över natten och skär sedan upp den.
Dekorera varje tryffelbit med en saltkristall vid servering.
Recept bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd Bakrecept säger
Låter inte som ett dumt recept det, får jag pröva på här i hemmet nån dag. Chokladtryffel är alltid gott!
Fin blogg du har förresten, Kram!
<a href="http://bakrecepten.se/recept-chokladtryffel/">Chokladtryffel recept</a>