Tekakor med skrädmjöl

Det är ingen nyhet att jag gillar bröd. I detta intresse ligger också att testa nya saker att baka med. Som skrädmjöl. Det kanske inte är nytt, men det är nytt för mig och det är väl också ganska nytt att det finns i de vanliga affärerna.

Skrädmjöl är ett fullkornsmjöl som är gjort på rostat havre. Det jäser inte så jättebra i sig självt så det behöver blandas med lite vanligt mjöl om man vill få lite höjd på det. Det här receptet stod på påsen med mjöl jag köpte och det blev riktigt, riktigt goda tekakor. Den enda skillnaden jag gjort är att där jag använt vetemjöl special fullkorn används i receptet endast vanligt vetemjöl.

 

16 tekakor

Ingredienser


5 dl mjölk
1 hg smör
1½ dl socker
2 tsk salt
50 g jäst
4-5 dl skrädmjöl
6-8 dl vetemjöl special, fullkorn

Gör så här;


Smält smöret och tillsätt mjölken.

Värm till jästtemperatur.

Blanda i de övriga ingredienserna.

Dela degen i 16 bitar och platta ut dem till små kakor.

Låt kakorna jäsa på plåten i ca 30 minuter.

Grädda i ugn 250 grader. (det står inte i receptet hur många minuter och jag minns dessvärre inte heller, men jag skulle satsa på 8-12 minuter – håll helt enkelt koll)

2 Kommentarer

  1. Hej!
    Ska pröva receptet. Men som jag förstått är skrädmjöl gjort av havre inte vete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *