Vackert väder

trattkantareller_1497916679_o-2

För en gångs skull så har vi lyckats få fint väder till helgen. Vi tog chansen igår och tog oss till ett par av våra svampställen. På det första stället hittade vi visserligen ganska mycket svamp, men jag blev riktigt ledsen. Nästan hela stället var förstört av skogsmaskiner. Och det var en så härligt vacker backe!! Jag brukade älska att åka dit, när sambon gick  åt sitt håll brukade jag sätta mig på en stubbe och bara njuta. Solen brukade göra så fina mönster i just den backen. Nu var det istället att ta sig fram i lera och stora hål som skapats av skogsmaskiner och då man börjat röja så var inte ljuset alls detsamma längre. Kände mig riktigt deprimerad. Men svamp fick vi tag i alla fall.

För att inte helt ramla ner i depparhålet så åkte vi till ett annat ställe. Där var inte lika mycket svamp – vilket där brukar vara – men skogen var intakt och man kunde i alla fall njuta av det vackra. Plus slåss med ungefär tio miljoner älgflugor. Huva vilka djur!

trattkantareller_1497939311_o-2

 

När vi kom hem blev det så småningom tillagat svamprisotto. Den var ljuvligt god vill jag påpeka!! Recept kommer så småningom på min receptsida.

 

svamprisotto_1497928533_o-2

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *