Trattkantareller

Idag är en trött dag – jättetrött! Men ändå har jag varit riktigt aktiv – hur nu det har gått till. Imorse bakade jag bagels – som jag hade gjort nästan klara igår kväll och så hade de jäst i ugnen över natten. Blev bättre än förra gången jag gjorde det. Recept kommer en annan dag. Därefter kunde vi konstatera att även om det var risk för regn ute så var vädret helt OK så vi tog på oss våra gummistövlar och regnställ och gav oss ut i skogen. Och tur var det! Gott om trattkantareller nu.

Och stora och fina var de! Plus att på det stället vi var denna gången så växer det mycket mossa vilket innebar att det var lättrensade svampar. Men jag måste erkänna att vi undrade varför vi plockat så mycket när vi satt och rensade. Kolla högen!! ca 12-13 liter rensad svamp blev det av den här högen

Nu ligger det mesta på golvet för att torka. En del av det ligger i magen på oss tillsammans med lite annat smått och gott som sambon gjorde en god pasta av. Så nu är vi alltså både färdigrensade och nymatade. Inte illa.

Fast visst är det lustigt hur stark samlaren är i en. Trots att man vet hur jobbigt det blir efteråt om man plockar för mycket så är det så svårt att sluta. Varje gång man tänker sluta så ser man ett nytt ställe och då måste man bara ta några till. Vi har ett visst tillfälle i minnet som gör att vi ändå försöker vara lite försiktiga. En gång var vi ute en söndag och plockade svamp och vi plockade och plockade. Kom hem vid fem-sex och var inte färdiga med rensandet förrän tolv på natten. Och det var arbetsdag dagen efter. INTE roligt. Så det vill vi inte göra om! Men vi gick lite längre än vi borde idag. När vi åkte hem försökte vi få tag i en arbetskamrat som vi vet gillar trattisar, tänkte vi kunde skänka henne en del så det blev lite mindre för oss att rensa, men tyvärr så var hon inte hemma. Så vi fick rensa alltihop. Den där grottmänniskan! SÅ mycket den fortfarande styr vårt beteende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *