4 personer
Hittade det här receptet på http://www.svenskfisk.se som är en sida som kan rekommenderas. Finns många väldigt trevliga recept där. Vi gjorde den här med lax och förbättrade receptet med sockerärtor och tomater, annars såg det lite färglöst ut. Och sockerärtor gör väl ingen maträtt sämre!
Den här soppan blev jättegod och rekommenderas verkligen. Mycket smak och man blir definitivt sugen på mera. Vår soppa var kanske inte så jättemycket ingefärsdoftande, vi satte i färsk ingefära och var kanske lite för snåla. Den här kommer vi att göra fler gånger.
Ingredienser
600g röding eller lax, skinn och benfri
1 gul lök, hackad
75 g rotselleri, tärnad
75 g palsternacka, tärnad
150 g potatis, tärnad
1 1/2 tsk smör eller margarin
6 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
2 krm riven muskotnöt
1 dl matlagningsgrädde
1/2 – 1 tsk mald ingefära
2 tsk vetemjöl
salt och peppar
Färsk dill
100 g sockerärtor
ca 4 plommontomater
Gör så här
Fräs lök, rotselleri, palsternacka och potatis i fett utan att det tar färg.
Häll på buljong och vin.
Låt grytan sjuda tills grönsakerna är mjuka.
Rör ut mjölet i lite grädde och häll det i grytan. Tillsätt även resten av grädden.
Låt koka upp och lägg i rödingen/laxen.
Sjud grytan ca 5 minuter.
Lägg ner sockerärtorna någon minut innan det kokt klart.
Rör ner dillen. Lägg ner tomaterna i grytan. De skall bara bli varma, inte tillagade.
Smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar