Suverän till pasta tillsammans med parmesanost.
Går också bra att använda som tomatsås på pizza. En fördel är då att koka den lite utan lock så att mer vatten kokar bort. Enklare att använda lite tjockare sås på pizza.
Ingredienser
2 burkar krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
lite olivolja
torkad basilika
torkad oregano
torkad stött rosmarin
salt
peppar
Gör så här
Häll lite olivolja i botten på en kastrull. Värm upp den och fräs sedan löken och vitlöken lite grand.
Häll i de krossade tomaterna. Värm upp.
Häll i alla kryddorna. Här får man ta de mängder man vill. För vår del har vi säkert 1-2 matskedar oregano och basilika. Rosmarin kanske en halv matsked. Rosmarin har en lite mer framträdande smak än de andra. Sedan är det bara att koka ett tag och smaka av med salt och peppar.
Och den blir bara godare av att stå till nästa dag.
[…] grund till en pizza är; 1 msk olivolja 2-3 msk tomatsås (enkel tomatsås under såser går bra om man låter den koka sig lite tjockare) 125 gr […]