Enkel och god. Vill man hotta upp den kan man hacka ner en chilipeppar och blanda i också.
Ingredienser
6 tomater
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk brun farin
1/2-1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 dl strimlad basilika
Gör så här
Skölj och halvera tomater. Gröp ut kärnorna, som kan sparas i kylskåpet i en burk med lock och användas i gryta eller soppa. Tärna tomatköttet smått.
Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyftor.
Blanda olivolja med rödvinsvinäger, brun farin, salt och grovmalen svartpeppar i en skål. Vänd ner tomater och lökhack.Ställ kallt ca 1 timme. Vänd ner strimlad basilika.
Passar till: Hamburgare, korv, fläsk-och nötkött och kyckling.
Lämna ett svar