20-25 stycken
Inte så mycket att säga. Chokladtryffel, gott. Och ett tips är att använda 4 msk konjak istället för tre. Och den fjärde stoppar jag i munnen.
Ingredienser
225 gr mörk blockchoklad
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk konjak, whisky el punsch
drygt 1 dl siktat florsocker
kakao
Gör så här
Smält blockchokladen i en skål ovanpå en kastrull med kokande vatten.
Rör ner grädden i chokladen. Ta lite i taget och rör tills blandningen är jämn och slät.
Låt chokladen svalna till rumstemperatur.
Rör ner socker och sprit. Täck skålen med folie och ställ den kallt att stelna.
Forma den ganska kletiga massan till valnötsstora kulor. Använd en kall sked och ena handen. Rulla bollarina i kakao och ställ dem i pappersformar.
Förvara gräddtryffeln svalt.
Chokladtryffel säger
Mm vilket gott godis, passar bra till jul också.