4 portioner
Det här receptet kommer från en gammal kokbok i bokhyllan som heter Vår kokbok. Det smakar väldigt likt en riktig ostkaka, men betydligt enklare att laga till Jag inbillar mig att den kan räknas som lite smalare än mycket annat man kan ha efter maten. Själv vill jag dock ha mer mandel i än vad som står i receptet.
Ingredienser
500 gr Keso
ca 1/2 dl sötmandel
3 ägg
5 msk socker
1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk standard
eller
1 dl grädde + 2 dl mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla och skala mandeln. Hacka den grovt.
Vispa ägg och socker. Blanda i mjöl, mjölk, grädde, Keso och mandel.
Häll smeten i en vid ugnssäker form eller på ett fat, rymd ca 1,5 l. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme.
Servera kaka ljum tillsammans med sylt eller bär. Vispgrädde också för den som vill.
Lämna ett svar