12-15 st i ”amerikansk” storlek
Ett av många recept på chokladmuffins. Det här fungerar bra. Och om man, som jag, gillar blandningen choklad/apelsin kan man byta ut 3 dl mjölk mot 1 dl mjölk och 2 dl koncentrerad apelsinjuice. Blir väldigt smaskigt.
Ingredienser
4 dl vetemjöl special
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 gr grovhackad mörk choklad
1 dl grovhackade valnötter
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl neutral olja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser väl i en stor skål.
Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål så att det blandar sig väl.
Tillsätt äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet, inte för länge – då blir smeten seg.
Fördela smeten i stora muffinsformar, fyll ca 3/4 av formarna.
Grädda i mitten av ugnen, 20-25 minuter.
Lämna ett svar