2 bröd
Väldigt saftigt och gott bröd! Har kört med hemkokt lingonsylt eftersom vi inte hade några rårörda, men det blev bra det också. Och istället för lantbrödsmjöl använde vi fint rågmjöl och ökade vetemjölet lite.
Ingredienser
Dag 1
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön, hela
1 dl grovt rågmjöl
1 dl vetekross
1 dl rågflingor
1 dl rårörda lingon
1,25 msk salt
6 dl vatten
Dag 2
5 dl kokande vatten
8 dl lantbrödsmjöl
2 dl majsmjöl
2 dl dinkelmjöl
4 dl vetemjöl special
1 påse torrjäst
Gör så här
Blanda ihop allting till dag 1 och låt stå i minst tio timmar.
Dag 2 blandar du i resten av ingredienserna. Arbeta i ca 10 minuter. Häll smeten i två smorda formar.
Låt jäsa 40-60 minuter.
Baka brödet på 200 grader ca 45 minuter.
Bakar du i ett svalt rum tillsätt 1/4 påse extra jäst.
Anonym säger
Mmmm. Tack Lisa. Det godaste brödet jag smakat. Och jag har bakat det helt själv