ca 24 st
Grahamsbullar är väl alltid gott! Man kan göra dem ännu roligare genom att sätta på lite solrosfrön och sesamfrön.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk matolja
2 tsk salt
2 msk sirap
8 dl grahamsmjöl
Gör så här
Smula jästen i degbunken och rör ut den med lite av vattnet.
Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta sist in så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda.
Jäs degen i bunken i ca 30 minuter.
Knåda degen i 5-10 minuter på lätt mjölat underlag.
Sätt ugnen på 250°C.
Dela degen, rulla ut två längder, 4-5 cm tjocka. Skär varje längd i ca 12 bitar och ställ dem med snittytan upp på plåt med bakpapper.
Lägg handduken över och jäs på nytt i 20-30 minuter.
Pensla bullarna med lite hett vatten och sätt in plåten mitt i ugnen.
Grädda i 10-15 minuter eller tills bullarna har fin färg.
Låt dem svalna på galler.
scones säger
Mm, detta låter gott. Får pröva på det receptet nån dag här.
Själv bakade jag scones igår, blev riktigt gott! Scones är min favorit.. 🙂