Jag älskar grönsaker!

Det låter knäppt men jag gör faktiskt det. Älskar grönsaker alltså. Och frukt! Det är ganska farligt att släppa lös mig i en affär med riktigt fin grönsaksavdelning. Kan bara inte låta bli.

Måste ha den där röda fina stora paprikan som är bara så vacker. För att inte tala om de där jättelika purjolökarna. Visst måste man ha en sån!

Och nu kommer färsk lök! Köper hem ett knippe nästan varje gång jag ser ett. Trots att vi har två hemma redan. De är ju så fina! Och jag VET ju att de är så goda. Och idag! Hur fina rabarber som helst. Så jag var ju tvungen att köpa ett rejält knippe. För att frysa in. Och sen kommer de förmodligen att ligga i frysen till nästa sommar eftersom vi nästan aldrig äter efterrätter eller kakor. Men jag bara MÅSTE när de är så fina.

Aubergine! En stor lila blank aubergine. Vem kan motstå det?!?!

Eller superfin squash?

Knallröda tomater som är hur dekorativa som helst. Vill ha! Eller cocktailtomater! Eller små gula tomater. Gula tomater! Det måste jag ju bara ha! Och ett gäng citroner. Älskar citroner hur mycket som helst. Är det inte den vackraste frukt som finns? Och så användbar.

Om man nu inte tänker på små, kärnfria vindruvor förstås. De är ju också väldigt vackra. Och goda!

Eller en knallgrön vattenmelon. Som är så härligt röda när man skär upp dem. Och som ofta är så stora att bara en bråkdel hinner gå åt innan den blir för gammal. Bara för att jag vill ha den där jättestora melonen som är så fin.

Och färska morötter! Och snart kommer det rödbetor! För att inte prata om färskpotatis!!

Vi är två personer i vårt hushåll. Ibland handlar jag hem så mycket grönsaker att det inte finns en chans för oss att äta upp dem. Men jag har så svårt att låta bli när det finns så många fina!!

Chilifrukter! Glömde chilifrukter!! De är ju supervackra. Hur dekorativa som helst.

Precis som ingefära. En stor knölig ingefära, de är ju som ett konstverk i sig. På samma sätt som vitlökar, också så vackra i formen.

Och örtkryddorna som finns nu. De måste jag ju också ha så klart.

Därför ser det ut så här i köksfönstret. Och värre kommer det att bli! Jag lovar. Men de är fina att ha. Att göra marinader på. Att smaksätta såserna med, eller grytorna. Att lägga färsk timjan på den ugnsstekta potatisen. Eller rosmarin på kycklingen. Eller göra kålsallad med mynta.

Sitter ju nästan och blir hungrig här.

Sitter här och försöker febrilt avsluta ämnet på något vettigt sätt. Att liksom kunna runda av det här med grönsaker. Problemet är att jag hela tiden kommer på nya godsaker!!

Färsk vitkål, ruccolasallad, cantaloupemeloner, sura goda höstäpplen, augustipäron, victoriaplommon, blåbär, kantareller, kålrötter, jordärtskocka, rotselleri, fänkål med små späda skott…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *