Klar med vårsådden

Hemma hos oss gillar vi örtkryddor och vi äter mycket av det. Och varje vår planterar jag fröer med flera olika sorters örtkryddor i mitt lilla miniväxthus.

Och så även i år. Min örtagård. I den finns det Salladslök, Gräslök, Rosmarin, Persilja, Dill, Timjan och Basilika. Nu kom jag på att där borde ha funnits Oregano också. Får kanske komplettera med detta.

I vart fall. Varje år sår jag som sagt en massa fröer. Tanken är att de skall växa till lagom stora plantor och sedan skall jag flytta över dem till min självvattnande ”balkonglåda”. Egentligen borde där inte vara några citationstecken om ordet balkonglåda för det ÄR en balkonglåda. Det är bara det att den hamnar inte på någon balkong (eftersom vi inte har någon) utan får stå i fönstret. Varje år gör jag också detta. Alltså flyttar mina små plantor till min fina balkonglåda. Om det blir några plantor. Ofta brukar jag ta död på flera av dem innan de kommit så långt.

Nästa steg är då att de skall växa till sig i min balkonglåda. Och det är här problemen brukar dyka upp. De växer uruselt dåligt. Vare sig de har bra jord eller inte. Jag brukar ta hand om dem noga, duscha dem med grönsåpa mot flugorna och till och med prata med dem lite ibland. Men de brukar ändå inte växa. Till sist brukar det bli som så att jag köper mig några krukor med färdiga örtkryddor i affären och planterar dem i min balkonglåda istället. Och det brukar fungera alldeles utmärkt. Men när nästa vår kommer är jag där och planterar igen. Det KAN ju kanske fungera just i år. Eller hur?

Så nu är vårsådden klar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *