Rocky Road fudge

Leila gjorde Rocky Road godis på TV och Sverige blev sålt på detta har jag förstått. Jag har också tyckt att det låter gott, men jag har hängt upp mig lite på den mörka chokladen. Det råkar ju nu en gång vara så att jag inte gillar mörk choklad. Det må vara hur inne som helst och hur ”fint” som helst, jag tycker inte om det i alla fall. Så när jag på Allt om mat hittade en Rocky Road fudge istället så var jag tvungen att prova. Jag blandade helt enkelt de båda recepten och resultatet blev väldigt gott. Nu har jag inte smakat originalet så jag vet inte hur det smakar, men för den som är som jag och inte gillar mörk choklad så mycket, men som kanske älskar kola är denna INTE dum.

rocky-road-fudge

 

Ingredienser


200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
25 g smör
397 g sötad kondenserad mjölk = 1 burk
2 tsk vaniljsocker
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här


Klä en form, ca 20×25 cm, med bakplåtspapper.

Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk.

Rör då och då tills alltsammans smält samman till en slät smet.
Låt svalna något. Rör ner vaniljsockret.

Blanda i nötterna och sedan dajm och marshmallows. Rör inte för mycket för då smälter marshmallowsarna.
Bred ut smeten i formen och kyl minst 4 timmar.

Skär i rutor. Förvara i kyl.

4 Kommentarer

 1. Hej Asta,
  Har snubblat in på din hemsida via julgodis.
  Har prövat en del av dina förslag, med stort nöje. Tack, tack!
  Kommer att följa dig och det du skriver/visar.

  God Jul! Och, ni får det nog fint i huset så småningom1

  hälsningar från Eva i Uppsala

 2. Ännu ett recept som ser gott ut! Mycket bra samling du har fått ihop 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *